Prajitura cu fructe de sezon( capsuni, cirese, visine sau caise)

12 Iul

Click aici pentru retete culinare delicioase, deserturi rapide, prajituri, torturi

cherries

Ingrediente:

4 oua, 15 linguri zahar,14 linguri ulei, 15 linguri lapte, 1 praf de copt, o vanilie, 15 linguri faina, o lamaie…fructe, dupa preferintza, aproximativ 1/2 kg, optional o ciocolata rasa…sau zahar pudra

Mod de preparare:

4 galbenusuri se freaca cu 12 lg zahar, se ad 14 lg ulei, 15 lg lapte, 1 praf de copt, vanilia, zeama shi coaja de lamaie, faina.

se adauga albushurile, batute spuma cu 3 lg zahar…

Compozitia se goleshte intr-o tava tapetata cu grasime shi faina in prealabil…si se adauga fructele, scurse de zeama…

Se coace primele 5′ la foc iute si inca 20-25 la foc potrivit.

Cand e coapta, se pudreaza cu zahar..sau se presara deasupra o ciocolata rasa, cand prajitura e inca fierbinte..

Pofta buna!!!

Click aici pentru prajituri rapide

100_3463

”,,Cifrele” sunt diferite, special, sa n-o invatati pe de rost…sa va amintiti de mine de fiecare data cand luati reteta.”

I love you,my friend! 😉

100_3479

Click aici pentru retete culinare delicioase, deserturi rapide, prajituri, torturi

6 Răspunsuri to “Prajitura cu fructe de sezon( capsuni, cirese, visine sau caise)”

  1. sanda 13 Iulie 2009 la 22:15 #

    ”,,Cifrele” sunt diferite, special, sa n-o invatati pe de rost…sa va amintiti de mine de fiecare data cand luati reteta.”

    Love you too! 😆

  2. yo yo 13 Iulie 2009 la 22:24 #

    😳 😆

  3. sanda 17 Iulie 2009 la 12:58 #

    Gata!
    Rocky ,,a marcat” tooot, ma duc sa mai fac un dus!
    Nenea wordpress, tine si el aproape…du-te sefa linistita la relaxare!
    Sa aveti vreme buna, sa nu va ploaie in decolteu…nu uitati cremenea si camera!
    Te asteptam cu ,,beweisen”! (dovezi) 😉

  4. Nona 29 Octombrie 2009 la 19:03 #

    Buna seara!

    Prajitura cu struguri

    Ingrediente:4 oua,250g zahar,1 cana ulei sau un pachet de margarina rama,1 cana cu lapte,1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu otet,zahar vanilat,coaja de lamaie sau portocala,2 linguri cacao,struguri albi,faina.

    Preparare:se separa ouale.Galbenusurile se freaca bine cu zaharul,se adauga treptat laptele,uleiul,faina,aromele,bicarbonatul si la sfarsit albusurile batute spuma.Faina se pune in cantitate de circa 500g,atat cat sa obtinem o coca de consistenta unei smantani groase.Intr-o tava unsa si tapetata cu faina punem o parte din aluat,iar restul de aluat adaugam cacao.
    Punem apoi tot aluatul in tava si il amestecam cu o furculita,desenand diverse forme.Deasupra punem boabe de struguri trecute prin faina.Se coace la foc iute 15 minute,dupa care reducem intensitatea focului.Se pudreaza rece.

  5. nonalina 22 Februarie 2010 la 15:44 #

    sal..

    placinta cu mere(post)

    ingrediente:

    25 g drojdie proaspata,
    750 g faina,
    3/4 cana sifon,
    1 1/2 cana ulei,
    3 linguri zahar,
    vanilie,
    esenta de rom,
    coaja de lamaie.

    Se amesteca foarte bine toate ingredientele si astfel iese o coca.
    Se framanta si aceasta foarte bine si se tine la rece timp de 2-3 ore.

    Umplutura de mere se prepara astfel:

    1 1/2-2 kg mere rase pe razatoarea cu ochiuri mari se calesc impreuna cu 1-2 linguri margarina si zahar,dupa gust.

    Dupa expirarea termenului de pastrare la rece,coca se imparte in doua; o foaie se pune in tava,se acopera cu umplutura si pe urma se pune cealalta foaie.
    Se coace la foc potrivit timp de 30-40 de minute.
    Se pudreaza rece.

  6. eva 12 Iunie 2010 la 01:25 #

    Un deliciu, pufos, nu pera dulce, exact cum e mai savuros! NB: Timpul de coacere depinde de grosimea prajiturii, deci daca tava e mai mica si mai inalta, va sta mai mult in cuptor decat daca e in tava mare si strat mai subtire!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s