Cainele- cel mai bun prieten al omului!!!! ,,cine coboara primul din pat, este plimbat…de urechiontzat!”

pe LILI, vedeta familiei, cred ca nu ati uitat-o...

av-298

Despre caini s-au scris si se vor mai scrie volume intregi de studii.Cert este ca ei sunt niste animale remarcabile si sunt catalogate pe drept cuvant,ca fiind cei mai buni prieteni ai omului.Au dovedit ca sunt credinciosi, capabili de multa dragoste si fidelitate.

IM000551

Menirea unui Caine

(de la un copil in varsta de 6 ani)

Fiind veterinar, am fost chemat sa consult un ciobanesc irlandez in varsta de zece ani, numit Belker. Stapanii cainelui, Ron, sotia sa Lisa si fiul lor Shane, erau foarte atasati de Belker si sperau intr-un miracol.

L-am consultat pe Belker si am descoperit ca avea sa moara de cancer. Am spus familiei ca nu se poate face nimic pentru Belker si m-am oferit sa execut procedura de eutanasiere a batranului catel la ei acasa.

In timp ce stabileam urmatorii pasi, Ron si Lisa mi-au spus ca, dupa parerea lor, ar fi bine ca fiul lor de 6 ani, Shane, sa urmareasca procedura. Ei credeau ca Shane ar putea sa invete ceva din aceasta experienta.

In urmatoarea zi, am simtit familiarul nod in gat atunci cand familia lui Belker l-a inconjurat. Shane parea atat de calm, mangaind batranul caine pentru ultima data, incat m-am intrebat daca intelegea ce se petrece. In decursul a cateva minute, Belker s-a stins in liniste.

Micutul baiat a parut sa accepte trecerea lui Belker fara vreun pic de dificultate sau confuzie. Am stat cu totii pentru o vreme, impreuna, dupa moartea lui Belker, comentand cu glas tare tristul fapt ca vietile animalelor sunt mai scurte decat cele ale oamenilor. Shane, care ascultase in liniste, a spus cu glasul lui subtire: „Eu stiu de ce.”

Speriati, ne-am intors cu totii spre el. Cuvintele pe care le-a rostit in urmatorul moment m-au uimit. Nu auzisem niciodata o explicatie mai alinatoare.

El a spus: „Oamenii se nasc pentru a invata cum sa traiasca o viata buna – cum e sa iubesti pe toata lumea mereu si sa fii bun, nu-i asa?” Copilul de sase ani a continuat: „Ei bine, cateii stiu deja cum sa faca toate lucrurile astea, deci nu trebuie sa traiasca ca sa invete la fel de mult.”

-Traieste simplu.
-Iubeste generos..
-Ai grija de ceilalti din adancul sufletului.
-Vorbeste cu bunatate.

Tine minte, daca un catel ar fi profesorul tau, ai invata de la el anumite comportamente:
-Cand cei dragi vin acasa, alearga intotdeauna in intampinarea lor.
-Nu rata niciodata oportunitatea de a iesi la o plimbare;
-Permite ca experienta aerului proaspat si a vantului peste fata ta sa fie extaz pur;
-Trage cate un pui de somn;
-Intinde-te inainte de a te ridica;
-Alearga, zburda si joaca-te in fiecare zi;
-Bucura-te de atentie si lasa oamenii sa te atinga;
-Evita sa musti atunci cand un simplu marait e suficient;
-In zilele calde, opreste-te si intinde-te pe iarba;
-In zilele toride, bea multa apa si intinde-te sub un copac umbros;
-Cand esti fericit, danseaza si misca-ti tot corpul;
-Cufunda-te in bucuria simpla a unei plimbari lungi;
-Fii loial;
-Nu te preface niciodata ca esti altceva decat esti;
-Daca ceea ce vrei este ingropat, sapa pana il gasesti;
-Cand cineva are o zi proasta, fii tacut, stai aproape si mangaie-l incet cu nasul;
-BUCURA-TE DE FIECARE MOMENT AL FIECAREI ZILE!
————————

IM000580

Povestea catelusului schiop

În vitrina unui magazin de animale era un afiş: “Căţeluşi de vânzare”

Un baieţel de 10 ani intră şi intreabă care-i preţul unui căţeluş. Vânzătorul îi răspunde că preţul este între 30 şi 50$. Băieţelul bagă mâna în buzunar, scoate câteva monezi. Numără 2.70 $ … şi apoi întreabă: “Aş putea vedea căţeluşii?”
Vânzătorul zâmbeşte. Fluieră, din magazin iese afară căţeaua şi în urma ei 5 căţeluşi frumoşi. Al şaselea căţeluş… rămase în urmă şi nu se apropia!

Băieţelul întreabă: “De ce căţeluşul astă şchioapătă ?” Omul îi răspunse că acesta s-a născut cu o problemă la picior şi va şchiopăta toată viaţa! “Acesta-i caţeluşul pe care-l doresc”, a spus băieţelul cu bucurie în glas. “Dacă asta e dorinţa ta, ţi-l dau gratis!”

Copilul s-a suparat şi a răspuns: “Nu-l vreau gratis, preţul lui e la fel ca şi a celorlalţi căţei, îţi voi da tot ce am la mine acum, şi în fiecare lună îţi voi plăti 50 de cenţi, până voi achita preţul lui intreg !”

“Eşti sigur că vrei acest căţeluş? Doar niciodată nu va putea fugi sau juca sau sări precum ceilalţi!”

Băieţelul s-a aplecat, şi-a ridicat puţin pantalonul şi i-a arătat vânzătorului aparatul de fier ce-i susţinea piciorul strâmb.
“Nici eu nu pot alerga, de aceea acest căţeluş are nevoie de cineva care să-l înţeleagă!”

Ochii vânzătorului s-au umplut de lacrimi când i-a spus copilului: “Mă rog şi sper ca fiecare căţeluş să aibe pe cineva care să-l iubească, aşa precum tu îl vei iubi pe acest căţeluş!”

Morala:
În viaţă nu contează cine eşti, contează ca cineva să te preţuiască şi să te iubească necondiţionat!
Un prieten adevărat, este acela care soseşte în timp ce ceilalţi… dispar!

IM000598

😉

IM000627<img

Reclame

54 de gânduri despre „Cainele- cel mai bun prieten al omului!!!! ,,cine coboara primul din pat, este plimbat…de urechiontzat!”

 1. In Noua Zeelanda, la Auckland, capitala statului, exista o catedrala care are si hramul Sf. Francisc de Assisi protectorul animalelor…
  In fiecare zi de 4 octombrie cind e praznuita in calendarul romano-catolic ziua sfintului (el a murit de fapt pe 3 octombrie 1226, ziua si anul exact al nashterii nefiind cunoscute), se oficiaza in impunatoarea catedrala “Sfinta Treime” din centrul Aucklandului o uluitoare si dumnezeiasca liturghie pentru … toate animalele pamintului!
  Este singura biserica din lume care permite in aceasta zi speciala tzinerea unei slujbe DOAR pt. animale. Care animale sint primite in biserica, stau si “asculta” slujba si sint … impartashite!!! Indiferent ce animale ar fi, oricit de mari sau de “infioratoare”…
  E singura slujba religioasa din lume in care “maria sa” omul este … pe planul doi!
  Poate nu intimplator Noua Zeelanda e una din cele mai civilizate si tolerante tzari din lume. O tzara in care exact aceasta catedrala are ca reverend si decan … o femeie: Jo Kelly-Moore!!! O tzara care, iata, nu are ifose, fitze si aere de … superioritate tembela fatza de animale. Animale fara de care omul n-ar fi fost pe Pamintul asta decit…
  …ABSOLUT NIMIC.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s