Patiserii – prajituri- deserturi

16 Iul

DE LA USERI ADUNATE…SHI”NAPOI LA USERI DATE

Cornuri cu rahat

100_3669

Ingrediente:

500 g faina, 25 h drojdie, 1 pachet unt, o lamaie, 2 oua, 100 ml lapte caldut, rahat, zahar vanilat.

Mod de preparare!!

Se face o maia din lapte, drojdie shi 2 lg faina..
Se lasa sa dospeasca…shi se amesteca cu faina, ouale, untul moale, zeama shi coaja de lamaie…
Se da la dospit…
se intinde o foaie, care se portzioneaza in patrate . se pune in mijloc cate o bucatica de rahat..shi se ruleaza..
se dau la opt..calde, se pudreaza cu zah vanilat..
Sunt f bune cu un pahar de lapte …sau la cafea 😉

100_3668

12 Răspunsuri to “Patiserii – prajituri- deserturi”

  1. Nona 15 Noiembrie 2009 la 15:15 #

    Chec a la Marga!
    Marga este o doamna blanda,care m-a suportat ani de zile cand lucram in chirurgie.Dna imi cosea halatele ptr serviciu,modele imaginate de mine.
    De multe ori,o intrerupeam din gatit .Asadar,reteta .

    1 cana (de ceai) cu zahar
    1 cana cu faina
    5 oua
    9 linguri de ulei
    2 pliculete cu zahar vanilat
    coaja de la o lamaie
    1 lingurita cu cacao
    tava de cozonac
    hartie pergament
    zahar pudra.

    Cum procedezi:
    Aprinzi cuptorul,la foc mic.Badijonezi-tapetezi tava cu putin ulei si hartie pergament.

    pasul 2.

    Separi ouale. Bati albusurile ca la bezea.Sa se tina pe tel.Pui cu mana stanga,putin cate putin zaharul,timp in care cu mana dreapta bati continuu,ca la maioneza,in aceeasi directie.

    pasul3 amesteci galbenusurile cu putina sare si incorporezi bine in compozitia de albus.

    pasul4
    Adaugi uleiul,batand continuu.Incorporezi coaja de lamaie si zaharul vanilat,mestecand continuu.

    pasul 5.
    Stop batut compozitia. Cu delicatete,pui faina facand valuricu telul usor pana se incorporeaza faina.

    pasul 6 Ai deja tava pregatita ,tapetata,in care torni cam trei sferturi din compozitie.Restul de un sfert,il amesteci cu lingurita de cacao si il pui in tava peste cealalta compozitie.

    pasul 7 amesteci usor ,in valuri,ducand lingura pana la fundul tavii. Dai tava la cuptor,la foc mic.Dupa aprox 30 minute,incerci cu o scobitoare mare.Daca nu apare coca pe scob e semn ca s-a copt.Trebuie sa se umfle ,avand aspectul unui cozonac reusit.

    pasul 8.Stingi flacara,lasi usa cuptorului deschisa si inclini tava cam 5 minute.Cand s-a racit,scoti hartia pergament,asezi pe un platou si pudrezi tot exteriorul checului.

    Cand il tai,interiorul arata ca ziua si noaptea.
    Succes!Rabdare! Merita!

  2. Nona 16 Noiembrie 2009 la 23:49 #

    Prajitura foarte fina cu visine

    Ai nevoie de:
    500g faina cernuta
    400 g zahar
    200g unt
    6 oua
    2 cescute cu lapte
    1 plic praf de copt(praful de copt NU se dizolva;se amesteca cu faina)
    1 kg visine
    100g zahar ptr visine
    zahar pudra

    Cum procedezi:
    Freci untul punand alternativ cate un galbenus si cate 2 linguri de zahar pana le termini.
    Adaugi laptele ,apoi faina cernuta si amesteci cu praful de copt(eu pun amoniac ,i pliculet stins cu zeama de lamaie),iar la urma,albusul batut spuma.
    Torni compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
    Asezi deasupra visinele curatate de samburi,stoarse bine si amestecate cu 100 g zahar si faina.
    Coci prajitura la foc potrivit.Cand se raceste o tai patrate sau dreptunghiuri si o presari cu zahar pudra.

    Reteta invatata de la dna Olga Valuta,in varsta de 88 ani,din Bucuresti.Sarut mana,buni-buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s