Cetatea medievala Severin

Cetatea Severin, readusă la viaţă
Vineri şi sâmbătă sunt aşteptaţi la zidurile vechi toţi iubitorii de atmosferă medievală.

imagine

Trupe şi ansambluri de excepţie, spectacole unul după altul, parade şi dansuri medievale, dueluri şi întreceri cavalereşti vor reda, timp de două zile, Cetăţii Medievale a Severinului gloria de altădată. Shadows, Cimpoierii din Transilvania, Huniadi Cantores, Teatrul Strada, Şcoala de Dans Medieval Piruet, Teatru medieval, Anonimii şi Corvinia sunt trupele care şi-au confirmat prezenţa la eveniment.

Festivalul are loc vineri şi sâmbătă, două zile în care publicul care va veni la Cetatea Severinului nu va avea vreme să se plictisească.

Mai este doar o zi până când severinenii vor petrece în stil medieval. Amploarea evenimentului şi calitatea spectacolelor le dă speranţe organizatorilor să atragă la Severin un număr mare de turişti din ţară şi din străinătate, iubitori de atmosferă şi artă medievală.

Spectacole la foc continuu

Primăria Municipiului Drobeta Turnu Severin organizează vineri şi sâmbătă primul festival medieval. Organizatorii anunţă o serie de puncte tari în program: personaje desprinse parcă dintr-o altă lume, prinţese, cavaleri, bufoni, magicieni, artişti, copiii încep să ţeasă propriul vis din care oaspeţii vor fi parte.

De la iluminatul cetăţii şi muzica de epocă până la flăcările şi tobele trupei Shadows, totul va fi deosebit şi va spori atmosfera istorică. Vor avea loc manifestări în stradă, un marş al trubadurilor şi o paradă stradală oferită de Cimpoierii din Transilvania, fotografii şi picturi medievale, rock medieval. Toată această atmosferă de basm va fi întregită de trupele invitate să participe: Shadows, Huniadi Cantores, Cimpoierii din Transilvania ori Corvinia. Nu vor fi uitaţi nici copiii, deoarece trupa Anonimii va pune în scenă cele mai frumoase poveşti pentru ei.

“Evenimentul este punctul culminant al verii culturale 2009 din Drobeta Turnu Severin. El este organizat în cadrul proiectului de vecinătate România – Serbia 2004-2006, în valoare de 117.050 de euro, ce se derulează între noiembrie 2008 şi noiembrie 2009. Până acum au avut loc în cadrul acestui proiect trei simpozioane, iar în perioada următoare se vor organiza trei concursuri cu temă medievală. Evenimentul ce va încheia proiectul va fi Festivalul Danubian, ce se va desfăşura în această toamnă la Drobeta Turnu Severin”,

a declarat Luminiţa Tănăsescu de la Serviciul de Dezvoltare Regională şi Integrare Europeană din Primăria Dr. Tr. Severin.

Vineri, 21 august

În prima zi a festivalului, evenimentele vor începe la Palatul Cultural “Theodor Costescu”, la ora 10, cu vernisajul Expoziţiei de artă plastică “Severinul medieval”, după care va avea loc conferinţa cu tema “Medievalitate şi modernitate”. Manifestările vor continua cu animaţie pe catalige, oferită de trupa Shadows din Timişoara. Nu vor lipsi lecţiile de dans medieval, prezentările de arme şi demonstraţiile de vitejie ale cavalerilor, care se vor lupta pentru mâinile unor frumoase domniţe. Totodată, participanţii vor putea afla amănunte interesante despre istoria Cetăţii Medievale. Seara se va încheia cu un spectacol susţinut de formaţia de muzică medievală şi renascentistă Nomen Est Omen.

Sâmbătă, 22 august

Cei care vor să admire o paradă medievală sunt aşteptaţi începând de la ora 18. Parada va fi, de altfel, şi startul unei seri ce se doreşte a fi inedită prin atmosferă, localizare şi program. Apoi, la Cetatea Medievală vor avea loc mai multe showuri susţinute de trupele Nomen Est Omen, Shadows, Huniadi Cantores, Cimpoierii din Transilvania şi Corvinia (rock medieval). Pentru finalul manifestărilor organizatorii au pregătit un foc de artificii.
Editie.ro

100_2976

Reclame

4 gânduri despre „Cetatea medievala Severin

 1. Un fel de festival?
  Waw, ce faiiin!
  Deci, in premiera…stii ca la Sighisoara si Sibiu, a devenit sarbatoare ,,nationala”, atrage foarte multi turisti, multi straini. 🙄

 2. da..e prima editie 😉

  dar, cu ocazia zilelor orashului…au mai avut loc festivitatzi de gen..insa, nu sub egida unui festival…:P

 3. Domnite, trubaduri si cavaleri la Festivalul Severinului Medieval

  In acest weekend Cetatea Medievala din Drobeta-Turnu Severin a imbracat straie de sarbatoare pentru a-i pofti pe localnici si pe turisti la Festivalul Severinul Medieval.

  Domnite si cavaleri imbracati in costume au dansat sub lumina tortelor, pe muzica de fluier si cimpoi, si i-au invitat pe toti curiosii sa li se alature.
  La finalul serii, un reusit foc de artificii a reusit sa-i aduca pe oameni in zilele noastre.
  Acordurile muzicii medievale i-au cucerit pe cei o mie de oameni veniti la festival. Au aplaudat cu mult entuziasm demonstratia de dans a artistilor de pe scena. Apoi au privit incantati spectacolul cu flacari.
  Seara a fost condimentata cu povesti despre tinere domnite si cavaleri din vremuri demult apuse, spuse de trubaduri. Iar focul de artificii a extaziat publicul.
  Spectacolul medieval va continua si astazi. Festivalul, organizat de Primaria municipiului Drobeta-Turnu Severin, a costat o suta de mii de euro, bani din fonduri europene.

  Sursa – Pro tv

 4. curios; e an de criza mondiala … e naspa rau si in toata tara se taoaca bani pe festivaluri si alte cele. si totul incepind cu acest an, sa fie din cauza ca este si an ELECTORAL? nu numai de criza mondiala?

  Vom vedea ce si cit ne va costa aceste cheltuieli tot pe noi cei de rind, ceilalti; adica aceea marii si-au mai luat un comision, o licitatie de scena, pe care tot noi le-am sau le vom plati.
  laurentiu??/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s