Vaccinul antigripal AH1N1

Vaccinul antigripal AH1N1 a declansat controverse pe plan national. Reprezentantii Fundatiei “Sfintii Martiri Brancoveni” din Suceava, se declara contra acestui vaccin. Pe de alta parte, medicii de familie maramureseni sustin ca decizia de a ne vaccina sau nu, ne apartine in totalitate. Dar inainte de toate, acestia ne sfatuiesc sa ne documentam temeinic avand la dispozitie foarte multe informatii postate pe diverse site-uri de specialitate.

Reprezentantii Fundatiei “Sfintii Martiri Brancoveni” din Suceava, trag un semnal de alarma referitor la vaccinarea antigripa AH1N1. Acestia sustin ca vaccinurile sunt periculoase. Ei argumenteaza prin faptul ca in 1918-1919, pe perioada gripei aviare spaniole, doar soldatii si alte persoane care fusesera vaccinate impotriva gripei s-au imbolnavit si au murit. Cei care au refuzat vaccinul au ramas sanatosi. Un alt exemplu este actiunea de vaccinare din 1976 impotriva pandemiei porcine, in urma careia multi oameni au murit si in timp ce altii au paralizat din cauza vaccinului si nu datorita virusului porcin. De asemenea, se specifica faptul ca vaccinul este periculos provocand cancer si alte boli grave, precum mutatii genetice si oncogeneza, sindromul Guillain-Barre, boala autoimuna ce cauzeaza paralizia bratelor si a picioarelor, iar in cazuri rare a intregului corp. Asta deoarece contine adjuvanti toxici, precum mercur, dar si adjuvanti uleiosi.
Vaccinul antigripal AH1N1 a declansat controverse pe plan national. Reprezentantii Fundatiei “Sfintii Martiri Brancoveni” din Suceava, se declara contra acestui vaccin. Pe de alta parte, medicii de familie maramureseni sustin ca decizia de a ne vaccina sau nu, ne apartine in totalitate. Dar inainte de toate, acestia ne sfatuiesc sa ne documentam temeinic avand la dispozitie foarte multe informatii postate pe diverse site-uri de specialitate.Reprezentantii Fundatiei “Sfintii Martiri Brancoveni” din Suceava, trag un semnal de alarma referitor la vaccinarea antigripa AH1N1. Acestia sustin ca vaccinurile sunt periculoase. Ei argumenteaza prin faptul ca in 1918-1919, pe perioada gripei aviare spaniole, doar soldatii si alte persoane care fusesera vaccinate impotriva gripei s-au imbolnavit si au murit. Cei care au refuzat vaccinul au ramas sanatosi. Un alt exemplu este actiunea de vaccinare din 1976 impotriva pandemiei porcine, in urma careia multi oameni au murit si in timp ce altii au paralizat din cauza vaccinului si nu datorita virusului porcin. De asemenea, se specifica faptul ca vaccinul este periculos provocand cancer si alte boli grave, precum mutatii genetice si oncogeneza, sindromul Guillain-Barre, boala autoimuna ce cauzeaza paralizia bratelor si a picioarelor, iar in cazuri rare a intregului corp. Asta deoarece contine adjuvanti toxici, precum mercur, dar si adjuvanti uleiosi.
Medicii au pareri impartite
Pe de alta parte, medicii de familie maramureseni au pareri impartite. Unii considera ca acest vaccin ar trebui introdus obligatoriu in calendarul de vaccinari, altii insa sustin ca de fapt producerea si vanzarea acestuia este doar “o afacere la scara internationala”. “Pe vremea cand eram copil si se administra vaccinul antipolio, multi parinti erau ingrijorati si nu stiau ce sa faca. Azi, acest vaccin se administreaza tuturor copiilor si se vede eficienta lui. La fel este de fiecare data cand pe piata apare cate un vaccin nou. Sa nu uitam insa ca pentru a fi scos pe piata un vaccin, este testat si trebuie sa primeasca aviz pentru a fi distribuit. Eu cred ca este foarte bine sa ne vaccinam. S-au inregistrat cazuri de decese din cauza acestui virus al gripei noi. In Romania este optional, asa ca fiecare parinte va lua o hotarare in ceea ce priveste vaccinarea copilului, dar si a propriei persoane”, este de parere dr. Gheorghe Lascu, presedintele Societatii Nationale a Medicilor de Familie Maramures.
Vaccinul are toate aprobarile de calitate, siguranta si eficacitate
Si Ministerul Sanatatii da asigurari ca vaccinul care intentioneaza sa il achizitioneze pentru imunizarea copiilor cu varste cuprinse intre 6 luni si 6 ani are toate aprobarile de calitate, siguranta si eficacitate de la autoritatea competenta europeana. “Pentru o corecta informare a publicului mentionam ca guvernul polonez a refuzat termenii contractuali, nu calitatea vaccinului sau necesitatea acestuia. Se atrage atentia ca ne aflam intr-o perioada de pandemie, iar vehicularea unor informatii nejustificate pot duce la scaderea increderii populatiei in necesitatea si eficacitatea vaccinarii cu riscuri incomensurabile pentru sanatatea publica”, se precizeaza pe site-ul Ministerului Sanatatii.(Informatia zilei)

Voi ce parere aveti?
Ar trebui sa facem acest vaccin sau nu? Care ar fi cea mai buna varianta?

Reclame

22 de gânduri despre „Vaccinul antigripal AH1N1

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s