EUROVISION 2010

3 Feb

Piesele finaliste ale Selectiei naţionale Eurovision 2010

Pentru celelalte cinci melodii –

„Searching For Perfect Emotion” (compozitor Vlad Cretu, interpret David Bryan)

„Baby” (compozitor Mihai Alexandru, interpret Maria Renee Sanchez Ramo)

„See You in Heaven Michael” (compozitor si interpret Mircea Romcescu)

„Come as one” (compozitor GabrielBaruta, interpret David Bryan)

„Save Their Lives” (compozitor Eduard Cârcota, interpreti Luminita Anghel, Tony Tomas si Adrian Piper)

– juriul a recomandat schimbarea interpretului, respectiv reorchestrarea melodiei.


9 Răspunsuri to “EUROVISION 2010”

 1. sanda 4 Februarie 2010 la 15:16 #

  Sunt total pe langa subiect…fi-mi-ar rusine!…ca nciodata, n-am urmarit nimic. :(((((

 2. nonalina 7 Februarie 2010 la 06:48 #

  Sambata 6 feb.s-a transmis pe tvr1,in emisiunea,,ne vedem la tvr”,prezentata de Marina Almasan,in exclusivitate,suficient chiar si pentru necunoscatori ca mine.

 3. nonalina 7 Februarie 2010 la 06:50 #

  Au fost prezentate compozitiile castigatoare,pentru finala din 6 martie a.c., care va fi transmisa de la ,,Globus”.

 4. nonalina 7 Februarie 2010 la 06:53 #

  Mi-a placut Luminita Anghel si trioul in care canta.

  N-am vazut-o inca pe Adam care isi face reclama pentru spectacolul ,,inedit”dupa cum afirma ea.
  Sa vad ineditul si apoi mananc!

 5. nonalina 7 Februarie 2010 la 06:56 #

  Razvan K. m-a speriat initial si era cat p’aci sa chem Smurdul,dar m-am potolit si i-am dat o sansa,gandind ca la Eurovizion sunt apreciati ciudatii si ciudateniile.

 6. nonalina 7 Februarie 2010 la 07:00 #

  Nu-mi place Catalin J. pentru ca un premiu obtinut la inceput de ,,cariera”,l-a transformat intr-un infatuat mult prea sigur pe el.

  O fi bine pentru el,bata-l norocul!

 7. Ionela 16 Februarie 2010 la 17:35 #

  imi place melodia lui paula si kamara si luminita si etc…sunt curioasa daca vom iesi pe primul loc.

 8. iulian 5 Martie 2010 la 00:49 #

  Sincer din toate piesele de aici nu imi place niciuna.Din punctul meu de vedere nu vom trece de prima etapa. Cu slabe sanse as vota pentru trupa Zero.

 9. sanda 12 Iunie 2010 la 15:59 #

  Paula Seling despre rezultatul la Eurovision 2010: „Mai bine de atât nu se putea!”

  Paula Seling a ajuns pe Aeroportul Otopeni în jurul orei 16.30. Fanii şi jurnaliştii au aşteptat revenirea în România a delegaţiei care a adus de la Oslo locul al treilea în cadrul competiţiei Eurovision 2010. „Mă simt copleşită şi vă mulţumesc. Nu aveam nicio secundă senzaţia că mi se poate întâmpla şi mie aşa ceva”, a declarat Paula Seling, la scurt timp după ce a ajuns în ţară. Aceasta nu a fost însoţită de Ovi, alături de care a format acest duet de succes.

  „Am trecut printr-un carusel în perioada asta. Aici, în ţară, se publicau lucruri cum că piesa este proastă, iar alţii ne cotau drept favoriţi. Am renunţat să mai ascult şi m-am axat numai pe piesa noastră. Sperăm că s-a văzut cât de mult s-a muncit. Prima dată i-am sunat pe părinţii mei. Au fost foarte fericiţi de prestaţia noastră şi mai bine de atât nu cred că se putea.”

  Întrebată despre avantajul pe care l-a avut Ovi în acest duet, un artist român care locuieşte în Norvegia şi este cunoscut publicului de acolo, interpreta a mai precizat că „a fost un plus că Ovi este cunoscut în Norvegia. Pentru prima dată am primit atâtea puncte de la ei.”

  România a ocupat locul trei la concursul Eurovision 2010, de la Oslo. Cu toate că am reuşit acest rezultat, la ediţia din 2011 a Eurovision România va trebui să treacă din nou prin emoţia calificărilor în semifinale, întrucât noi nu contribuim financiar la fondul de desfăşurare al evenimentului.

  Eurovision, un concurs imprevizibil

  Experienţa Paulei Seling pe scena Eurovisiona făcut-o să declare că „Eurovision este un concurs imprevizibil”. Ceea ce poate explica reuşita tinerei Lena din Germania, despre care previziunile de dinainte de eveniment nu ofereau şanse prea mari la victorie.

  Cu toate acestea, marea câştigătoarea a ediţiei din acest an a Eurovisionului, Lena Meyer-Landrut, o tânără de 19 ani, va duce în Germania marele trofeu. Melodia interpretată de Lena a stârnit o adevărată nebunie de Youtube, după aflarea rezultatului.

  Locul doi, unei melodii rock

  Paula şi Ovi au primit puncte din mai toate ţările Europei. Moldova a fost singura care ne-a dat 12 puncte, dar zestrea României la Eurovision 2010 a fost îmbogăţită de voturile din Portugalia, Spania, Norvegia, Suedia, Marea Britanie şi Cipru.

  Pe parcursul prezentării punctajelor date de fiecare ţară în parte, România s-a duelat cu Grecia pentru a intra în primii cinci, însă cu ajutorul moldovenilor de peste Prut am reuşit să avem un avans considerabil. Cele 10 puncte de la Suedezi ne-au adus în Top 3. Această performanţă am atins-o doar în 2005, când am fost reprezentanţi de Luminiţa Anghel şi trupa Sistem.

  Interesenat este că învingătoarea de azi-noapte, Lena, se pregătea pentru examenul de bacalaureat când a fost selectată pentru Eurovision 2010. Puştoaica de 19 ani a avut însă o melodie în tiparul Eurovision (ritm şi atitudine puternice) şi, după ce a avut parte de vizualizări-record pe Youtube, a reuşit să se impună şi în finala de aseară. Lena a împlinit 19 ani în plin concurs Eurovision, la 23 mai 2010.

  Locul doi al Eurovision 2010 a fost ocupat de turcii de la maNga, cu o melodie cu puternice influenţe rock. Mare favorită înaintea finalei, azera Safura a fost doar pe cinci, între două melodii lente foarte gustate de cei 18.000 de spectatori prezenţi aseară pe Telenor Arena, cele ale reprezentanţilor Danemarcei şi Belgiei.

  Eurovision 2010. Top 10.

  1. Germania 246 de puncte

  2. Turcia (170)

  3. România (162)

  4. Danemarca (149)

  5. Azerbaidjan (145)

  6. Belgia (143)

  7. Armenia (141)

  8. Grecia (140)

  9. Georgia (136)

  10. Ucraina (108)

  –––––––––––––––––––––––––

  Scuze, dragilor, pt intarziere. :((

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s