Traieste sanatos!

Medicina alternativa, stil de viata, principii alimentare.
Tratamente naturiste, diete…..

165 thoughts on “Traieste sanatos!”

 1. Cinci pasi pentru o viata mai fericita

  Schimbarea dispozitiei deprimat sau abatut

  Cu totii avem momente in viata de zi cu zi in care nu ne simtim in apele noastre. Exista o diferenta destul de mare intre a fi deprimat si a fi abatut, fara chef de nimic.

  Daca simtim ca sintem deprimati trebuie sa ne prezentam in cel mai scurt timp la cabinetul medicului de familie, care ne-ar putea ajuta sa tratam aceasta stare.

  O schimbare minora e bine venita

  Exista foarte multe alte persoane ale caror stari de indispozitie nu sint atit de grave incit sa necesite tratament medical, dar acestea pot face singure multe lucruri pentru a imbunatati felul in care se simt.

  Cercetatorii au descoperit ca unele schimbari minore in viata de zi cu zi pot imbunatati starea generala. De la a mari numarul de exercitii fizice si a bea mai multa apa pina la a minca mai multe nuci braziliene si a asculta muzica preferata – exista o multime de lucruri pe care le putem face pentru a schimba felul in care ne simtim.

  Trebuie sa bem multa apa

  Sint multe persoane care sint la curent cu faptul ca bautul apei ne mentine hidratati si poate imbunatati aspectul pielii, dar apa are, de asemenea, rolul de a ridica moralul. Descoperirile legate de subiectul supravietuirii pe Pamint arata ca mai mult de jumatate din cele 200 de persoane pe care s-a facut studiul afirma ca daca beau intre sase si opt pahare de apa pe zi starea lor mentala se imbunatateste.

  Amanda Geary, cea care a condus cercetarile in acest studiu, spune ca s-a demonstrat pe baze stiintifice faptul ca apa in cantitati insuficiente poate duce la confuzie, iritare si la absenta puterii de concentrare. Acest lucru are loc pentru ca apa aduce cu sine in celulele organismului substantele nutritive si ia cu ea toxinele atunci cind iese din corp. Daca ne deshidratam, celulele nu pot functiona eficient, ceea ce duce la aparitia unui dezechilibru al electolitilor – ionii din corp care ajuta la migrarea celulelor -, avind drept rezultat aparitia confuziei si a lipsei de concetrare.

  Doua nuci braziliene in fiecare zi

  Chiar daca multora nu le vine sa creada, consumarea alimentelor bogate in seleniu sau a suplimentilor nutritivi pe baza de seleniu poate duce la imbunatatirea dispozitiei pe care o avem la un moment dat. Doua nuci braziliene sau un pachet mic de nuci obisnuite si stafide consumate in fiecare zi au drept rezultat o dispozitie mai buna. Un studiu a aratat ca, daca organismul primeste 100 miligrame de seleniu zilnic, dispozitia pe care o avem zi de zi cunoaste imbunatatiri considerabile si, de asemenea, anxietatea scade. Cu toate ca este nevoie de mai multe cercetari, se crede ca seleniul are o legatura foarte strinsa cu functiile indeplinite de tiroida, iar daca aceasta nu primeste cantitati suficiente din aceasta substanta pot fi afectate starea generala si comportamentul persoanei respective. Cantitatile zilnice de seleniu necesare organismului sint 60 miligrame pentru femei si 75 de miligrame pentru barbati – ceea ce inseamna aproximatio nuca braziliana si jumatate. De asemenea, acest mineral mai poate fi luat din cereale, peste si crab. Daca vreti ca dispozitia pe care o aveti sa se imbunatateasca, se recomanda consumare a doua nuci braziliene zilnic.

  Ascultarea muzicii preferate

  Noile cercetari de la Universitatea Brooks din Oxford au scos la iveala faptul ca ascultarea muzicii preferate in timp ce sintem implicati in actiuni precum treburile casnice, spalatul rufelor sau mersul la cumparaturi duce la o schimbare in bine a dispozitiei. In afara de aceasta, ascultarea muzicii clasice poate duce la ameliorarea problemelor emotionale. Din studiile facute la universitate a reiesit ca tinerii cu probleme emotionale si comportamentale care au ascultat muzica lui Mozart in timpul orelor de la scoala au ajuns sa aiba o mai mare putere de concentrare si un comportament apropiat de cel normal. Acest lucru s-a petrecut, spun specialistii, pentru ca muzica clasica are capacitatea de a scadea temperatura corpului, de a incetini bataile inimii, implicit pulsul, si de a normaliza respiratia.

  Sa ridem mai mult!

  Majoritatea s-au obisnuit deja cu zicala Risul este cel mai bun medicament, dar, conform cercetarilor, risul poate intr-adevar calma psihicul si poate imbunatati sanatatea mentala in general. Potrivit expertilor, oamenii nu mai rid atit de mult cum o faceau acum citeva sute de ani si nici chiar precum acum 50 de ani. Prin anii ’50, oamenii rideau aproximati18 minute in fiecare zi. In zilele noastre, aceasta perioada in care ridem s-a redus la 6 minute pe zi.

  Unele studii au scos la iveala faptul ca risul produce endorfine, substante chimice naturale care alina durerea si produc un sentiment de euforie, ceea ce ajuta la reducerea stresului fizic si mental. Cercetarile realizate la Universitatea Stanford demonstreaza efectele psihologice pe care le are risul in ceea ce priveste scaderea tensiunii arteriale, a batailor inimii, precum si pentru a face muschii sa se relaxeze si sa se realizeze eficient schimbul de oxigen. Pentru a ne simti mai bine, trebuie sa incercam sa ridem mai mult; de aceea se recomanda vizionarea de comedii, intilnirile mai dese cu prietenii sau urmarirea unor spectacole de divertisment.

  Evitarea consumului de cafea

  Nu sint multi cei care s-au intrebat de ce se simt mai nelinistiti dupa ce au baut citeva cesti de cafea, dar un grup de oameni de stiinta a facut un studiu prin care a demonstrat ca singura cauza foarte importanta a sentimentului de neliniste care pune stapinire pe din ce in ce mai multi oameni din zilele noastre este consumul de cofeina. De asemenea, cercetatorii au aratat ca, daca se consuma mai mult de noua cesti de cafea pe zi, este favorizata aparitia crizelor de panica sau a stresului.

  Astfel ca se recomanda ca, in cazul in care intervine destul de acut sentimentul de neliniste si nervozitate in anumite momente, sa se evite consumul de cafea.

  Conform unui studiu realizat la Universitatea din Bristol, organismul nostru produce adenozina – un sedatinatural care ne mentine calmi -, dar excesul in consumul de cafea are efectul de a bloca eliberarea acestei substante, facindu-ne sa simtim toti stimulii la maximum.
  http://www.mediculmeu.com/plante-medicinale/leacuri-populare/cinci-pasi-pentru-o-viata-mai-fericita.php
  sursa:

 2. Bolile provocate de paraziti
  Ştiaţi că organismul nostru este colonizat de o
  mulţime de paraziţi care ,,mănâncă” zilnic din noi?
  Vreţi să accepaţi sau nu, realiatea este că toţi avem în noi diferite specii de paraziţi care ne consumă substanţele nutritive şi ne expun unor boli înfiorătoare.

  Toţi oamenii au?
  Fără excepţie!
  Vă aduc la cunoştinţă că oamenii de pe planetă se împart în 2 categorii:
  1. Oameni care se detoxifică (periodic) de paraziţi.
  2. Oameni care NU se detoxifică de paraziţi.
  Aşadar nici NU se pune problema organismului neinfestat. Suntem cu toţii mult prea expuşi, cu atât mai mult în aceste vremuri cu aer poluat, apă murdară şi mâncare infestată.

  Partea bună este că…
  … dacă avem un stil de viaţă sănătaos şi echilibrat, care ne asigură un sistem imunitar puternic, corpul nostru este capabil să ţină cât de cât sub control majoritatea paraziţilor cu care ne infestăm. ÎNSĂ dacă nu avem grijă de sănătatea noastră, avem toate şansele ca mai devreme sau mai târziu paraziţii să ne producă o grămadă de boli.

  Legătura dintre paraziţi şi boli
  După mai multe experiemente, cercetătoarea Hulda Clark a ajuns la concluzia că multe din bolile cu care se confruntă omenirea în zilele noastre sunt produse de un anume parazit. Ea a scris despre aceste descoperiri revoluţionare şi în cartea „Vindecarea tuturor formelor de cancer”, pe care v-o recomandăm chiar dacă nu aveţi cancer.

  Cercetătoarea a descoperit prin experimente că:

  + organismele TUTUROR pacinetilor bolnavi de cancer erau supraîncarcate cu parazitul Fasciolops is buskii (un vierme plat).

  + TOŢI pacienţii cu boli de piele erau supra-infestaţ i cu viermi cilindrici (oxiuri, limbrici etc).

  + TOŢI pacienţii cu acnee rosacee erau puternic infestaţi cu parazitul Leishmania.

  + TOŢI diabeticii aveau trematodul pancreatic al bovinelor – Eurytrema.

  + TOŢI cei care suferă de migrene au nematodu l Strongyloides.

  + personele cu ASTM au ascarizii în plămâni.

  + Multe persoane care fac infarct au viermi în inima.

  + Paraziţii care ajung la creier produc BOLI PSIHICE, în special schizofrenia .

  + Persoanele care transpiră excesiv noaptea sunt suprainfestate cu ascarazi.

  Şi lista poate continua.

  Aşadar Hulda Clark a tras concluzia că paraziţii reprezintă o componentă esenţială în producerea a 90% din bolile cu care oamenii se confruntă în ziua de astăzi.

  De ce sunt paraziţii periculoşi?

  Paraziţii colonizează de obicei colonul şi intestinul subţire al oamenilor, unde pot produce boala chron sau polipi, însă pot rămâne şi inofensivi dacă gazda are un sistem imunitar puternic şi o floră intestinală echilibrată.

  Partea proastă incepe atunci când paraziţii reuşesc să treacă din intestine în restul organismului şi se instalează în alte organe, incep să apară bolile. Trecerea din intestine în alte organe se poate realiza pe fondul unei flore intestinale dezechilibrate, şi DOAR în condiţiile în care organismul este infestat cu alcool izopropilic.

  Atenţie! Paraziţ ii nu pot supravieţui în alte organe în afară de intestin, decât în prezenţa ALCOOLULUI IZOPROPILIC ( un produs secundar al industriei petrolului, folosit ca solvent).
  CUM ajunge alcoolul izopropilic în corpul tău?
  Foarte simplu, deoarece e o substanţă la care suntem cu totii expuşi în aceste vremuri. El se găseşte în: majoritatea şampoanelor (şi pătrunde prin piele în corp), în sucurile din comerţ, în produsele cosmetice, în apa de gură, în fixativul pentru păr, în toate produsele pentru bărbierit, în cafeaua decofeinizată, în cerealele prelucrate, în diferite medicamente… şi lista poate continua.
  Mai mult decât atât, specia comună de bacterii clostridium produce alcool izopropilic în intestinul tău.
  Ideea e că suntem atât de expuşi încât chiar NU avem cum să ne ferim. Asta e realitatea, oricât de înfiorător ar suna.
  Însă vestea bună este că Dumnezeu ne-a lăsat în natură exact leacurile de care avem nevoie, pentru a ne curăţa periodic organismul de paraziţi.

  Programul 100% natural de eliminare a paraziţilor – Are la bază 3 PLANTE:

  + PELINUL (capsule sau ceai)
  + CUIŞOARELE (recomand cuişoare întregi, în locul capsulelor)
  + Tinctura din COAJĂ DE NUC NEGRU

  Aceste 3 ingrediente luate împreună au potenţialul să omoare majoritatea speciilor de paraziţi care ne colonizează corpul.
  Mai mult sunt 100% NATURALE, iar ingredientele se pot găsi la oricare magazin naturist (mai puţin tinctura de nuc negru, care se găseşte mai rar în magazine, însă se găseşte lejer pe internet).

  Durează 3 săptămâni !
  Iată programul pe cele 3 săptămâni: * După cum vedeţi tratamentul are 2 FAZE:
  1. Faza de început (deparazitarea) – în care se face tratament intesiv pentru a elimina paraziţii şi ouale acumulate.
  2. Faza de menţinere – în care se ia o dată pe săptămană tratamentul, pentru a preveni o nouă suprainfestare – pe care ar fi bine să-l ţineţi regulat, toată viaţa.
  Adică: O dată în fiecare săptămână veţi lua 2 linguriţe de tinctură de nuc negru, 7 capsule de pelin şi 7 capsule de cuişoare (aproximativ 3 linguriţe de cuişoare întregi).

  Simplu, nu?
  Respectând aceste principii vom ajuta ENORM corpul în lupta cu paraziţii, la care suntem cu toţii expuşi în fiecare zi.

  Alte remedii care ajută în lupta cu paraziţii:
  1. Usturoiul
  Deşi este cunoscut pentru calităţile antiparazitare, antifungice, antibacteriene şi de antibiotic natural pe care le are, beneficiile usturoiului merg mult mai departe de atât. Eu de exemplu în ultimii 2 ani n-am luat niciun medicament alopat, indiferent că am avut ferbă 39-40. De fiecare dată când răcesc îmi fac un suc de lămâie şi mănânc câţiva căţei de USTUROI. În aceşti 2 ani n-am fost răcit niciodată mai mult de 3 zile, iar tratamentul nu a dat niciodată greş.

  2. Argila
  Un alt supliment MIRACULOS. Şi nu exageraz deloc. E unul din cele mai bune remedii pentru paraziţi, însă are multe alte beneficii.
  Curăţă intreg oganismul de toxine şi metale grele, purifică sângele, detoxifică ficatul, detoxifică intestinele, echilibrează glandele endocrine, ajută flora intestinală, are efect antidepresiv şi antistres, repară leziuniile din întreg tubul digestiv (de la gingivită, roşu în gât, gastrită, intestin iritabil.până la hemoroizi), şi foarte multe alte beneficii.
  Administrare: Deşi se găseşte şi sub formă de capsule, eu recomand argila pulbere sau granule, care se lasă într-o cană cu apă de seara până dimineaţa. Dimineaţa se amestecă şi se bea apa argiloasă tulbure. Nu uitaţi că Dumnezeu ne-a făcut din ţărână.

  3. Nuca de cocos
  Este plin internetul de articole despre beneficiile antipara zitare, antibacte riene şi în special antifungice ale uleiului de cocos. Se poate consuma ulei de cocos natural, însă eu recomand nuca de cocos întreagă pentru rezultate mai bune.
  Ţin minte că am citit pe un forum despre unu băiat relativ sănătos, care a decis să faca o cură de două săptămâni cu ulei de cocos, deoarece auzise că este sănătos. În timpul celor două săptămâni i s-a întâmplat de două ori să defecheze un pumn de viermi. Groaznic nu-i aşa?

  4. Seminţe CRUDE de dovleac
  Aproximativ 50 de seminţe de dovleac dimineaţa pe stomacul gol, era cura împortiva paraziţilor recomandată de regretatul Valeriu Popa.
  Acest remediu are capacitatea să omoare cele mai comune specii de paraziţi.

  5. Fibrele vegetale
  Este esenţial să elimini regulat materiile fecale. Constipaţ ia (neeliminarea fecalelor la mai mult de 48 de ore) duce inevitabil la dezvoltarea şi înmulţirea paraziţilor, deoarece le oferi mediul perfect pentru devzoltare.
  Mai multe despre fibre am scris în articolul despre Detoxifierea Colonului 100% Natural.

  6. Probioticele si Prebioticele
  Flora intestinală este bariera dintre paraziţii, bacteriile dăunătoare şi viruşii din intestin şi restul organismului. O floră intestinală echilibrată şi sănătoasă va lăsa doar nutrienţii necesari să treacă în organism, blocând orice altceva.
  Pentru a menţine această floră sănătoasă este esenţial să consumăm regulat probiotice şi prebiotice.

  * Probioticele sunt bacterii benefice precum cele din intestin, care se găsesc în produsele fermentate, în special IAURTUL şi KEFIRUL.
  Atenţie!
  Iaurtul făcut de casă bate la orice oră d.p.d.v calitativ, orice iaurt din comerţ. Aşadar mai bine cumpăraţi lapte proaspăt de la ţărani şi puneţi-l la prins, decât să daţi banii pe cel din comerţ, făcut exclusiv pentru a produce cât mai mulţi bani, şi atât.

  * Prebioticele sunt alimentele care hrănesc bacteriile benefice din flora intestinală: cicoarea, napul, ceapa crudă, usturoiul crud, sparanghelul, tărâţele de grâu, fasolea şi mazărea, spanacul şi legumele cu frunze verzi, bananele, ovăzul etc. După cum se vede prebioticele se găsesc într-o gamă largă de alimente, aşa că aveţi de unde alege.

  7. Vitamina C
  Vitamina C joacă un rol esenţial în funcţionarea optimă a organismului, cu atât mai mult în eliminarea eficientă a paraziţilor.
  ATENŢIE! Vitamina C de calitate NU se găseşte în capsule, ci în grădină! Vitamina C e un micronutrient format din: Rutina, Bioflavonoide, Factorul K, Factorul J, Factorul P, Tyrosinasa, Ascorbinogen, Acid ascorbic. Suplimente le din farmacii cu Vitamina C conţin doar acid ascorbic, în timp ce Vitamina C din natură are TOATE componentele.
  Stiaţi că ardeiul verde conţine cel puţin triplu vitamina C faţă de citrice?
  Măceşele 1500-2000 mg Vit. C /100g.
  Arderiul verde 1600-1800 mg Vit. C/100g.
  Cătina 670 mg Vit. C /100g.
  Pătrunjelul 150 mg Vit. C /100g.
  Kiwi 120-180 mg Vit. C /100g.
  Coacăzele 55-215 mg Vit. C /100g.
  Portocalele 53 mg Vit. C /100g
  *Ideea e că, există destule surse de vitamina C în natură! Nu e nevoie să optezi pentru capsule.

  8. Altele:
  Am prezentat mai sus pe cele mai comune şi mai accesibile, însă asta nu înseamnă că sunt sigurele. Mai au proprietăţi antiparazitare:
  * Argintul Coloidal * Sâmburii de grepfrut şi de lămâie
  * Aloe vera
  * Propolisul
  * Pau d’Arco
  * MMS (Mineral Miracle Solution)
  * Iodul (Sub formă de iodură de potasiu sau soluţie lugol)
  Şi lista poate continua.

  Rotatia alimentelor
  Ca orice organism viu, paraziţii au capacitatea de a se adapta în timp şi de a deveni imuni la alimentele sau plantele care ar fi trebuit să-i omoare.
  De aceea, nu veţi avea rezultate consumând doar usturoi în fiecare zi sau doar seminţe de dovleac în fiecare zi. Cea mai înţeleaptă alegere este ROTATIA ALIMENTELOR.
  Adică o săptămâna consumăm multă nucă de cocos, în urmatoarea seminţe de dovleac, apoi trecem la argilă şi aşa mai departe.
  Astfel nu numai că paraziţii nu pot dezvolta rezistenţă, dar vom fi capabili să omorâm o gamă mult mai largă de specii, deoarece nu toate speciile mor de la acelaşi aliment.

  Oricum regimul HULDEI CLARK este punctul de plecare, deoarece cele 3 componente (nucul negru, pelinul şi cuişioarele) sunt o combinaţie
  care omoară majoritatea speciilor de paraziţi.în mai puţin de 3 săptămâni.

  Cu stimă,
  Valer TURCIN, Cercetător ştiinţific
  articol preluat de pe forumul Teranat(din email)

 3. Vampirii si donatorii casei

  Vampirii si donatorii casei – idei extrase din cartea lui Mihail Platonov
  Plante:
  Orhideea – sunt vampiri clasici si i-au foarte multa energie de la oameni . Este deosebit de periculoasa pentru casa in care locuiesc oameni nehotarati, cu vointa slaba. Pentru acestia, orhideea functioneaza ca o pompa, absorbindu-le energia. In timpul noptii si in zorii zilei vampirismul orhideei se manifesta cel mai acut.

  In zonele malefice predomina speciile iubitoare de umezeala : plopul tremurator, arinul, salcia, stejarul, ulmul si frasinul.
  Coniferele, teiul si mesteacanul evita zonele geopatogene (http://amiraparanormal.blogspot.ro/2010/04/globul-pamintesc-este-strabatut-de-o.html). Daca in mijlocul unei vegetatii luxuriante cu specii iubitoare de umezeala, observati frunzele decolorate si ingalbenite ale mesteacanului sau teiului, feriti-va de acel loc.
  Arborii care evita zonele geopatogene, sunt donatori.
  Daca observati tulpini de rogoz sau de stuf pe un teren nemlastinos, inseamna ca panza freatica se afla la mica adancime iar acesta este un indiciu ca zona respectiva este geopatogena.
  Existenta plantelor medicinale si otravitoare, a maselaritei, lacramioarelor si a rozmarinului salbatic indica acelasi lucru – zona respectiva este geopatogena.
  Toate plantele de balta si cele otravitoare sunt vampiri – zone geopatogene
  Plantele cultivate, pomii fructiferi nu suporta zonele geopatogene.
  Se considera ca pinul, smochinul, bradul, prunul, mirtul, dafinul, teiul, mesteacanul, marul, fagul, scorusul, palmierul au capacitatea de a restabili echilibrul energetic al omului.
  Arbustii fructiferi iradiaza puternic energie: zmeurul, coacazul rosu si cel negru, agrisul, gutuiul, vita de vie.
  Pentru a primi energia copacilor este suficient sa ne asezam cu spatele lipit de trunchiul arborelui donator sau il cuprindem cu bratele si ne vom primi portia necesara de energie.
  Tradescantia – este o planta indicator(barometru). Ea indica existenta in apartament a zonelor cu dereglari energetice, pentru ca ea refuza sa traiasca in aceeasi camera cu un vampir sau intr-o zona geopatogena. Plasata intr-un asemenea loc ea incepe sa se ingalbeneasca si sa-si piarda frunzele. Luati-o din locul cu energie negativa si planta se va simti mai bine, ii va reveni imediat culoarea.
  Plante donatori: muscata cu flori rosii sau albe, cu frunzele usor incretite. Ne ajuta sa scapam de durerile de cap, daca ne introducem cate o frunza de muscata in fiecare ureche. Muscata poseda o energie pozitiva foarte puternica. Este suficient sa stam langa o muscata timp de 10-15 minute si ne vom simti odihniti, cu fortele refacute.
  Ficusul – planta benefica pentru energetica omului. Lui I se datoreaza atmosfera placuta si bunastarea din casa. Iritarea si furia dispar tot datorita prezentei ficusului. Asupra persoanelor irascibile au un efect calmant, actioneaza cu blandete, abia perceptibil, calmand accesul de agresivitate. Este important sa fie asezat intr-un loc unde sa nu primeasca direct lumina de la soare.
  Cactusul – ne ajuta sa ne completam energia si in acelasi timp poate inlatura energia negativa. Poate fi amplasat in fata monitorului computerului, preluind o parte din energia negativa.
  Amarilia – planta benefica
  Ciubotica – cucului – este ideala pentru echilibrarea energiei, neutralizeaza conflictele si de aceea este bine sa fie amplasata la ferestrele incaperilor unde apar frecvent emotii negative.
  Violetele – nu suporta in casa energiile inferioare, pasiunile exagerate, scandalurile. Nu suporta nici atitudinea prea familiara fata de ele, deci nu are rost sa la mangaiati frunzele catifelate pentru ca se supara si se imbolnavesc. Violetele pot sa ne echilibreze starile emotionale, in schimb se intristeaza ele. Ea este un purificator al spatiului.
  Ciclama – face ordine in energetica locuintei. Deosebit de utila in casele in care locuiesc oameni cu vointa slaba, molatici, “lasa-ma sa te las”. Energetica acestor case este instabila, depinzand de starea de spirit a locuitotilor lor, de persoanele venite in vizita etc. Ciclama unifica fragmentele disparate, razlete, incercand sa creeze un spatiu unitar.
  Azaleea – mentine in casa energetica bunei dispozitii, neutralizand toate enegiile egoiste. Persoanele care au nevoie sa-si suplimenteze energia din afara, trebuie sa aiba neaparat in casa azalee, deoarece ele sunt capabile sa-I “hraneasca” pe oameni cu energie deosebita, creatoare.
  Rozmarinul – inlatura oboseala, frica, anxietatea, panica, astenia.Foarte indicate persoanelor in varsta si femeilor insarcinate. Amelioreaza toxicoza si irascibiltatea.
  Lianele – izvor nesecat de energie in locuinta. Lianele cer afectiune si nu suporta deloc atitudinea rece, indiferenta fata de ele.
  Papirusul – energia lui este destul de aspra. Este donator dar energia sa este agresiva, de aceea persoanele cu vointa slaba se vor simti abatute, deprimate in prezenta lui.
  Curmalul – ofera si ia energie in egala masura.Persoanele dezechilibrate energetic trebuie sa evite apropierea de aceasta planta. Curmalul nu iubeste animalele de casa si in prezenta acestora se imbolnaveste.
  Lamaiul – este o planta instabila energetic.
  Plantele exotice pot fi vampiri energetici. Ex. Monstera deliciosa, absoarbe o cantitate imensa de energie
  Begoniile – sunt plante vampir dar folositoare in special pentru casele in care vine multa lume. Begonia absoarbe ca un aspirator toata energia, iar dupa un timp reda casei doar energia pozitiva.
  Orhideele, trandafirii, ferigile sunt plante vampiri.
  Trandafirii – ingrijind trandafiri, oamenii isi transfera surplusul energetic asupra lor si de aceea toti cei care se considera donatori pot sa cultive fara grija trandafiri. Persoanelor carora nu le este suficienta propria energie, le sunt contraindicati trandafirii, deoarece le provoaca anxietate si irascibilitate.
  Trandafirii nu suporta pisicile dar se inteleg bine cu cainii.
  Feriga – puternic vampir energetic, pentru a se putea dezvolta normal are nevoie de foarte multa energie. Poate sta bine pe televizor absorbindu-I toata energia negativa.
  Chiparosul –desi este un puternic purificator al aerului nu este indicat sa-l avem in locuintele noastre(considerat in antichitate arborele mortii)
  Tuia – la fel ca si chiparosul planta vampir care plasata in camera unde petreceti mai mult timp, va poate pune viata in pericol.
  Este important de retinut ca plantele nu trebuie amplasate in dormitoare, deoarece in timpul noptii absorb oxigen si degaja dioxid de carbon. In plus, noaptea plantele se elibereaza de energia negativa : ciclul lor energetic este programat pe absorbtia diurna a informatiei negative si purificarea nocturna, prin eliminarea energiei negative.
  Fireste, nu toate plantele – vampiri intra in categoria celor care trebuie tinute departe de casa. Anumite plante, precum ferigile, ii ajuta pe unii iar altora le pot face rau. Totul depinde de sistemul energetic al fiecarei persoane in parte.
  Lista ce contine plantele noastre protectoare, deoarece sub semnul uneia din ele am venit pe lume:Putem aduce in casa planta noastra fara nici o retinere, ea ne va proteja oricum, chiar daca este vampir.
  Violeta: 22decembrie – 1ianuarie; 25iunie – 4iulie
  Trandafirul: 2-11ianuarie; 5iunie-14iulie
  Aloe: 12-24ianuarie; 15-25iulie
  Muscata: 25ianuarie – 3februarie; 26iulie – 4august
  Tradescantia: 4-8februarie; 5-13august
  Ficusul: 9-18februarie; 14-23august
  Amarilia: 19-28februarie; 24august-2septembrie
  Cactusul: 1-10martie; 3-12septembrie
  Azaleea: 11-20martie; 13-22septembrie
  Zambila: 22-31martie; 24septembrie-3octombrie
  Crypthomeria: 1-10aprilie; 4-13octombrie
  Ciclama: 11-20aprilie; 4-13octombrie
  Nucul: 21-30aprilie; 24octombrie-2noiembrie
  Iasomia: 1-14mai; 3-11noiembrie
  Rozmarinul: 15-24mai; 12-21noiembrie
  Asparagusul: 25mai-3iunie; 22noiembrie-1decembrie
  Portocalul: 14-23iunie; 2-11decembrie
  Orhideea: 13-23iunie; 12-21decembrie
  Saxifraga: 21martie
  Feriga: 24iunie
  Lamaiul: 23septembrie
  Hortensia: 21 decembrie

  Plante- donatori: ienuparul, Crypthomeria, cactusul Cereus, Crotonul(Codiaeum), Plectranthus, rozmarinul, zambila, aloe, iasomia, saxifraga, nucul.
  Plante vampiri: toate speciile de asparagus, floarea de ceara(Hoya carnosa), filodendronul, clopotelul italian(Campanula isophylla), Tetrastigma voineriana, Saxifraga sarmentosa, voalul miresei (Chlorophyitum comosum), Rhoicissus, portocalul dulce (Citrus sinensis), grapefruitul de apartament (Citrus paradisio), orhideea.
  Daca sunteti o fiinta donatoare de energie va puteti inconjura de cele mai dificile plante, de tipul Monstera, pentru ca nu va vor pricinui nici un rau.
  Daca sunteti o fiinta vampir-energetic, trebuie sa alegeti doar plantele donatori, celelalte va vor inrautati starea sanatatii.
  In cazul in care sunteti neutru si va este suficienta energia pe care o primiti, fara a atenta la energia celorlalti, dar si fara a o darui pe a voastra, este bine sa alegeti plante neutre sau plante –donatori.
  Arborii Bonsai – sant arbusti miniaturali, crescuti fortat in conditii impuse de om, in ghivece speciale.
  Un bonsai este benefic in casele dominate de spiritul materialismului, pentru ca el are capacitatea de a abate gandurile de la lumea materiala spre lumea spirituala. Bonsai ii ajuta pe oameni sa perceapa lumea fina, ii face mai sensibili, le dezvolta intuitia, ii ajuta sa se schimbe, sa-si schimbe conceptia despre lume, iar aceasta este uneori principala cale spre vindecarea trupului si a spiritului.
  Energetica unui bonsai depinde de energetica arborelui: pinul, dafinul, visinul, ficusul va vor hrani cu energia lor, in schimb chiparosul sau portocalul va vor lua energia, desi nu in aceeasi masura ca arborii de dimensiuni normale.
  Deosebiti de utili pentru reglarea energeticii casei sunt copaceii bonsai cu forma coroanei, rotunda.
  Florile naturale taiate, sunt donatori pana cand incep sa moara. Din acest moment devin vampiri si cu o forta diabolica incep sa absoarba energia casei, de aceea nu pastrati niciodata prea mult florile in vaza.
  Florile uscate sunt si ele vampiri dar intr-o masura mai redusa decat cele vestejite.
  In general, materia moarta atrage intotdeauna fortele necurate.

  Animale: Care sunt trasaturile unui animal – vampir?
  Vampirismul este pentru ele un fenomen temporar, ele avand capaciatatea de a-si completa energia din natura. Daca animalul dvs. de companie se gudura excesiv pe la picioarele dvs. fara vreun motiv anume, daca va priveste insistent in ochi fara sa clipeasca, sau daca manifesta prea multa agresivitate, provocandu-va emotii negative si iritare, orice comportament inexplicabil al animalului poate fi o manifestare de vampirism.
  Pisicile iau energie de la oameni dar numai cand trebuie si cat trebuie. Este suficient sa va luati pisicuta in brate si sa-I mangaiati blanita moale, ca durerea de cap care v-a chinuit intreaga zi incepe treptat sa va lase. De ce? Pentru ca se normalizeaza presiunea sangelui din cauza careia va durea capul. Pisica este capabila sa absoarba energia de care nu aveti nevoie la un moment dat, determinand vasele sanguine din corpul dumnevoastra sa se ingusteze sau sa se relaxeze, in functie de presiunea arteriala pe care o aveti. Pisicutele de culoare neagra iau cam mult din energetica casei.
  Pisica este un exceptional dispozitiv energo-informational. Ea simte toate neregulile din organismul omului, dar nu “trateaza” pentru ca ar sti cum sa-si ajute stapanii, ci din cu totul alte motive. Dereglarile din organismul uman, durerile, sunt cauzate de modificarile potentialului energetic intr-o anumita regiune a corpului si aceste modificari sunt percepute foarte bine de catre pisici. Pisica este singurul mamifer care, pentru a trai, are mereu nevoie de o anumita cantitate de energie negativa. Nu se poate sa nu fi observat si dumneavoastra ca pisicilor le place sa stea pe televizor, frigider, computer, masini de spalat in functiune, adica pe aparatura ce iradiaza in mediul inconjurator oscilatii electromagnetice negative. Cu cat mai mare este nivelul acestor oscilatii, cu atat mai fericita este pisica.
  Omul, dimpotriva, pentru a se insanatosi, trebuie sa scape de energia negativa si sa-si normalizeze astfel sistemul energetic. Pisica cand simte ca o anumita portiune a corpului omului este incarcata negativ, se duce si se aseaza exact pe locul bolnav, se instaleaza comod si incepe sa se “incarce”. Inainte de a se aseza, unele pisici framanta cu labutele locul, pregatindu-si culcusul, iar acest masaj este si el foarte folositor pentru om.Cand burtica pufoasa si calda a pisicii se lipeste de locul bolnav, omul beneficiaza in egala masura si de termoterapie. Pisica ramane pe locul bolnav pana ce nu mai are ce lua de acolo. Daca energia negativa s-a epuizat sau daca pisica se simte “satula”, ea se ridica si pleaca.
  Orice pisica va va normaliza presiunea arteriala, se va lupta cu afectiunile cardio-vasculare, daca nu sunt de origine organica, va vindeca gripa, angina, racelile, contuziile, cefaleea, insomnia, procesele inflamatoare din tesuturi si limfa, va va alina suferintele in crizele de ficat si de stomac. Nu trebuie sa retineti pisica daca ea vrea sa plece. Inseamna ca nu este gata sa “lucreze”, sau ca a facut déjà tot ce era necesar.
  Cainii sunt donatori de energie. Ei nu va iau energia negativa dar va suplimenteaza energia pozitiva. Cainii sunt ca niste acumulatori vii care pe masura ce dau din energia lor, se incarca imediat cu alta, noua.
  Cateii de culoare neagra nu influenteaza energetica casei pentru ca ei sunt donatori de energie.
  Pentru caini viata fara miscare nu este viata. Procesele metabolice decurg foarte rapid in organismul lor, cainii trebuie sa aiba tot timpul o ocupatie, fie si numai alergatul dupa propria coada. Au nevoie, mai mult decat oricare alte animale, sa comunice in permanenta cu oamenii. Un caine lasat singur in apartament mai mult timp, se simte parasit si, daca I s-ar permite, nu s-ar indeparta niciodata de stapan.
  Cainele cedeaza bucuros din energia sa, el este gata sa-I dea stapanului sau toate fortele sale, fara sa aiba de suferit din aceasta cauza, fara sa se simta epuizat sau slabit, pentru ca este capabil sa-si restabileasca imediat echilibrul energetic. Iritarea, nervozitatea cainelui Il impiedica sa doneze energie. Cainii nervosi, prost educati de stapanii lor, nu sunt capabili sa ajute, ci mai degraba fac rau. Energia lor vine in fascicole, haotic, procesul raspandirii energiei prin corpul uman are loc la intamplare, unele regiuni fiind suprasaturate, altele, dezavantajate. Rezultatul este varianta cea mai grava a dezechilibrului energetic. Un caine bolnav este ca un om bolnav, nu doneaza ci ia energie sau, in cel mai bun caz, doneaza, dar incomplet. Orice modificare survenita in psihicul unui caine este semnul unei boli.
  Daca aveti un tonus scazut, sunteti obosit, somnolent, dar nu sunteti racit, nu aveti dureri si nici vreo inflamatie oarecare, atunci aveti nevoie de caine, nu de pisica.
  Daca dupa “tratamentul” pisicii va tiuie urechile, aveti ameteli si sunteti somnolent, chemati cainele.
  Pentru un om bolnav, ideal ar fi sa aiba si pisica si catel. Daca pisica este capabila sa anihileze procesele inflamatoare, sa inlature durerea, surescitarea, sa normalizeze presiunea arteriala, cainele il ajuta pe om sa-si refaca puterile si sa-si ridice tonusul vital. Cand in casa exista si caine si pisica, ei ‘lucreaza” impreuna. Pisica isi ofera prima serviciile iar apoi intra in scena si cainele.
  Cantitatea cea mai mare de energie o doneaza animalele roscate, in timp ce animalele cu cu blana de culoarea nisipului sau galben-crem, tonifica energetica stapanilor.
  Culoarea cenusiu-albastruie linisteste, neutralizand izbucnirile emotionale.
  Albul poate fi considerat culoarea ideala.
  Animalele si plantele reprezinta ambianta care-I este necesara omului pentru o viata completa. Ele ne sunt cu mult mai necesare decat alimentatia rationala sau efortul fizic, pentru ca doar ele sunt capabile sa asigure distribuirea corecta a energiei intr-un spatiu de locuit.
  Casa unde traiesc in armonie oameni, animale si plante, este ocolita de nenorociri, pentru ca aici se creeaza si un intreg sistem energetic benefic, care se autoregleaza in permanenta.
  Problema este ca oamenii incearca sa organizeze viata animalelor ca si cum aceastea ar fi tot oameni. Ei nu inteleg necesitatile animalelor de companie si, desi fara rele intentii, le afecteaza negativ viata.
  Animalele comunica intre ele cu ajutorul imaginilor. Toate animalele poseda, intr-o masura mai mare sau mai mica acest dar pe care noi il numim telepatie. Copiii sub sapte ani inteleg cel mai bine animalele pentru ca pana la aceasta varsta constientul si subconstientul lor ( in plan energetic – campul astral si campul mental) nu sunt atat de bine separate ca la adulti. Copiii au o gandire imaginativa, de aceea pot lesne prelua imaginile formate in creierul animalelor. In cazul copiilor peste 7ani, constientul si subconstientul lor sunt déjà net separate, ei incep sa gandeasca utilizand categorii abstracte, la fel ca adultii. Ei trebuie sa invete la fel ca oamenii mari sa inteleaga animalele. De asemeni, la varste mai mari de sapte ani incepe sa se manifeste agresivitatea copilului.
  Padurea este un mare stabilizator al energeticii noastre. O ora petrecuta in padure echivaleaza, ca grad de eficacitate, cu o luna de fizioterapie la policlinica.

  Stramosii nostri stiau sa-si aleaga un loc benefic pentru construirea locuintei. Se considera ca daca pe locul respectiv nu se culca vaca sau cainele, nu era bine sa construiesti pe el. Abundenta cuiburilor de soareci era considerata un semn foarte bun, de asemeni abundenta cuiburilor de pasari.
  Mamiferele si pasarile sunt in marea lor majoritate, donatori de energie.
  Prezenta serpilor, broastelor, sopirlelor, insectelor era considerata un semn rau. Toti amfibienii si reptilele, gandacii si fluturii sunt vampiri deci se simt bine in locuri cu un camp electromagnetic instabil.
  Pestii , de asemeni inghit energie – preluind energia negativa, pestii creeaza un camp energetic benefic.

  Casa:
  Din ce este compus campul energetic al familiei noastre? Din locul pe care este amplasata casa, care se hraneste cu energia emanata din adancurile pamantului, din energetica materialelor folosite la constructia casei, din energia membrilor familiei si ale animalelor de companie. Pentru ca fiecare dintre noi sa se simta bine in propria casa, trebuie sa aiba suficienta energie vitala, iar aceasta energie sa fie corect distribuita. Animalele de casa mentin energetica locuintei la nivelul care ne este necesar noua, oamenilor.
  Fortele necurate sunt atrase de resturile de mancare, in special carnea alterata si, daca ati lasat peste noapte pe masa, in chiuveta sau chiar in cosul de gunoi firimituri, resturi de mancare, sa stiti ca se vor delecta cu ele nu numai mustele si gandacii de bucatarie ci si alte creaturi, din alta lume. De aceea pastrati-va intotdeauna vasele curate, daca nu vreti ca aceste creaturi sa se stabileasca in casa voastra sau, si mai rau, in corpul dumneavoastra, tulburandu-va astfel echilibrul energetic.
  Pentru a ne proteja pe noi si casa noastra de invazia entitatilor negative trebuie sa fim mereu curati si sa ne mentinem curata locuinta.
  Sfaturi:
  Incercati sa va tundeti macar o data pe luna (urmariti fazele lunii) deoarece in varful firelor de par se acumuleaza murdaria energetica, de care nu veti reusi sa scapati doar spalandu-va pe cap. Aruncati imediat parul tuns sau, si mai bine, ardeti-l.
  Stergeti des oglinzile din casa, deoarece prin ele iese energia negativa.
  Mobilierul dumneavoastra poate sa se comporte ca un vampir, mai ales daca este din lemn masiv. Inainte de a achizitiona o piesa de mobilier, interesati-va din ce lemn este facuta si in nici un caz nu va puneti in dormitor o comoda sau un sifonier din lemn de plop tremurator, ulm, salcie sau stejar! Sau, si mai rau, din lemn de culoare neagra, dupa moda din ultimii ani. Acesti arbori sunt vampiri si in timpul noptii va vor fura toata energia, astfel incat dimineata va veti trezi cu dureri de cap si suparati pe toata lumea.
  Mobila din lemn de mesteacan, tei sau fag este foarte potrivita pentru odihna.
  Mobila din lemn de pin poate degaja in timp uleiuri eterice, ceea ce nu este benefic pentru unele persoane.
  Mobila de culoare neagra absoarbe prea multa energie iar cea alba aminteste de un salon intr-un spital.
  Din punct de vedere energetic cea mai potrivita este mobila maro-deschis.
  Pot sa absoarba energie si alte obiecte din casa? Da. Cel mai bine fac acest lucru scoicile marine, ramurelele de corali, buchetelele de flori uscate. Pentru ca sunt tesuturi moarte. Si vesela din portelan de proasta calitate, statuetele si bibelourile din os ne sorb energia; de asemeni, coarnele de cerb de pe pereti, blana de urs de pe podea, functioneaza ca aspiratoare de energie.
  De asemeni, cartile pe care nu le atinge nimeni cu anii, nici macar pentru a le scutura de praf; lucrurile vechi, depozitate si uitate in cutii sau geamantane sunt si ele vampiri. Sfatul meu este sa faceti macar de doua ori pe an curatenie generala in casa si sa aruncati fara regrete toate vechiturile. Incercati de asemeni sa nu luati de la nimeni nici un fel de lucruri folosite, chiar daca va sunt oferite de oameni cumsecade la prima vedere. Aceste lucruri vor aduce in casa dumneavoastra o energie straina, cel mai adesea negativa.
  Cei ce au in casa soba sau semineu vor avea energetica locuintei corecta si stabila, deoarece focul este un foarte bun corector al energiei, flacarile sale mistuind orice energie negativa. Este suficient sa faceti focul chiar si o singura data pe saptamana.
  In general, impotriva vampirilor sunt foarte eficiente trei tipuri de purificare : prin foc, apa si lumina solara
  Purificarea cu ajutorul apei: este obligatoriu sa faceti zilnic un dus sau o baie in cada in timpul careia sa va cufundati cu totul in apa timp de o secunda. Apa va lua cu sine toata energia negativa.
  Lumina soarelui este si ea un minunat donator de energie.
  Daca vreti sa umpleti casa de energie solara, aveti grija ca ferestrele sa fie curate, spalati des perdelele deoarece prin ele iese energia malefica din casa si patrunde energia benefica, asa ca dati-i posibilitatea sa circule libera, fara obstacole.

 4. Ce termen de garantie au organele noastre?

  Toate femeile vorbesc despre implacabilul ceas biologic ale carui secunde trec pe nesimtite si cu efecte devastatoare asupra corpului, dar putina lume ia in considerare si faptul ca si barbatii au propria lor clepsidra. De exemplu, doctorii francezi au stabilit ca sperma incepe sa isi piarda din calitati la barbatii trecuti de 35 de ani, motiv pentru care o treime dintre sarcinile la care contribuie acestia in urmatorii zece ani sfarsesc prin avort spontan.
  Cotidianul britanic Daily Mail a consultat o serie de specialisti in domeniul sanatatii care au stabilit care este varsta medie la care organele si simturile noastre incep sa dea semne serioase de imbatranire.

  La 20 de ani – CREIERUL si PLAMANII

  Potrivit celor mai recente cercetari, pe masura ce inaintam in varsta numarul de celule nervoase din creier scade. Pornim in viata cu circa 100 de miliarde de neuroni si, incepand de la 20 de ani, avem din ce in ce mai putini.
  In jurul varstei de 40 de ani ajungem sa pierdem in medie cam 10.000 de neuroni pe zi, fapt ce ne afecteaza memoria, capacitatea de coordonare si functionarea creierului.
  De fapt, cel mai mare impact asupra noastra il are deteriorarea conexiunilor dintre celulele nervoase ale creierului, asa numitele sinapse, sustine doctorul Wojtek Rakowicz, neurolog la „Imperial College Healthcare NHS Trust” din Londra.
  Si capacitatea pulmonara incepe sa descreasca treptat dupa 20 de ani.
  Studii recente arata ca foarte multe persoane au probleme de respiratie pana sa atinga 40 de ani, in special din cauza faptului ca muschii intercostali si cavitatea toracica incep sa se rigidizeze.
  Din acest motiv este tot mai dificil ca aerul din plamani sa fie expirat in totalitate. Asa se face ca la 70 de ani o persoana are jumatate din capacitatea respiratorie a unui adult de 30.

  La 25 de ani – PIELEA

  Pielea incepe sa imbatraneasca in jurul varstei de 25 de ani. Dupa spusele doctorului Andrew Wright, consultant dermatologic pentru trustul Bradford NHS, pe masura ce imbatranim productia de colagen, proteina care functioneaza ca o schela pentru piele, si de elastina, substanta care permite pielii sa isi revina la forma initiala, incetineste, pielea devenind mai putin elastica.
  Asa apar ridurile iar pielea se subtiaza si devine usor transparenta. Poate parea neverosimil, deoarece primele semne nu sunt foarte vizibile pana in jurul varstei de 35 de ani, asta in cazul in care nu fumam sau nu ne expunem excesiv la soare.

  La 30 de ani – PARUL si MUSCHII

  Parul este produs in mici pungute situate chiar sub suprafata pielii, numite folicule.Un fir de par creste in mod normal din fiecare folicul timp de aproximativ trei ani, apoi cade si un nou fir de par creste in locul sau.
  La barbati, schimbarile ce apar in nivelul de testosteron incepand de la 30 de ani afecteaza acest ciclu, foliculele de par incepand sa se miscsoreze. Fiecare nou fir de par este mai subtire decat cel precedent. Eventual, tot ce ramane este un folicul mult mai mic si un rest de par care nu creste mai sus de suprafata pielii.
  Celor mai multi dintre noi primele fire de par alb le apar pana la varsta de 35 de ani. Cand suntem tineri, parul nostru este colorat de pigmentii produsi de celulele numite melanocite. Pe masura ce imbatranim, melanocitele devin mai putin active, asadar produc mai putin pigment, culoarea se dilueaza si cresc fire de par alb.
  Si muschii incep sa „oboseasca” pe la 30 de ani, dar depinde foarte mult de exerctiile fizice pe care obisnuim sa le facem si de mostenirea noastra genetica.
  Muschii sunt intr-un continuu proces de slabire si refacere, care este bine echilibrat la tinerii adulti. Dupa 30 de ani, capacitatea de refacere incepe sa scada, explica profesorul Robert Moots.
  Studiile arata ca la 40 de ani, adultii incep sa piarda intre 0,5 si 2 la suta din muschi in fiecare an. Exercitiile fizice periodice pot insa suplimenta masa noastra musculara.

  La 35 de ani – SANII, OASELE si FERTILITATEA

  In jurul varstei de 35 de ani, sanii femeilor incep sa isi piarda elasticitatea, sa isi reduca dimensiunile si consistenta. Dar acestia incep sa se lase abia in jurul varstei de 40 de ani, tot atunci areola mamara incepand sa se micsoreze considerabil.
  Desi riscul de cancer mamar creste odata cu varsta, nu s-a stabilit inca o legatura clara intre declansarea acestuia si schimbarile fizice care se produc in glanda mamara odata cu trecerea timpului.
  In ceea ce priveste sistemul osos, in primii 20 de ani de viata, densitatea oaselor este in continua crestere, aceasta incepand sa scada de la 35 de ani, ca parte a procesului natural de imbatranire. In timp ce refacerea tesutului osos la copii este rapid, in medie fiind cam de doi ani, la adulti, aceasta poate dura chiar si 10 ani.
  Pe de alta parte, micsorarea in marime si densitate a oaselor conduce si la scaderea in inaltime. Oasele spatelui se chircesc sau sunt faramitate intre vertebre. Pierdem cam 5 cm in inaltime pana la varsta de 80 de ani.
  Varsta de 35 de ani este si cea de la care incep sa apara problemele legate de fertilitate atat la femei cat si la barbati. Cantitatea si calitatea ovulelor incep sa descreasca, mediul creat in pantecul femeii devin mai ostil spermei.
  Fertilitatea masculina incepe, de asemenea, sa scada. Barbatii care asteapta pana in jurul varstei de 40 de ani pentru a intemeia o familie risca sa produca partenerei lor o pierdere de sarcina, datorata calitatii mai slabe a spermei.

  La 40 de ani – OCHII, INIMA si DINTII

  Foarte multe persoane incep sa simta nevoia de a purta ochelari in momentul in care depasesc pragul de 40 de ani. Acestia se plang mai ales ca nu vad bine obiectele situate in apropiere. Explicatia consta in faptul ca pe masura ce imbatranim abilitatea ochiului de a se focaliza scade, din cauza deteriorarii muschilor oculari.
  Si capacitatea inimii de a pompa sange in organism scade pe masura ce imbatranim. Acestui fapt i se mai adauga si scaderea elasticitatii vaselor de sange sau ingustarea arterelor de catre depozitele de grasime formate pe peretii acestora, depozite generate de proastele obiceiuri alimentare care presupun consumuri mari de grasimi saturate.
  Uneori debitul de sange care alimenteaza inima este atat de redus incat conduce la dureroasele angine pectorale. Statisticile arata ca barbatii peste 45 si femeile peste 55 de ani prezinta un risc crescut de atac de cord.
  Si dintii incep sa aiba probleme serioase la aceasta varsta, asta in cazul in care au fost bine ingrijiti pana acum. Pe masura ce imbatranim, glandele salivare produc mai putina saliva care contribuie in mare masura la elimina bacteriilor, ceea ce face ca dintii si gingiile sa devina mai vulnerabili. In plus, pe masura ce inaintam in varsta se produce retragerea gingiilor din jurul dintilor, motiv pentru care acestia sunt mai expusi cariilor.

  La 50 de ani – RINICHII

  Imbatranirea rinichilor incepe prin scaderea numarului de nefroni, unul dintre primele efecte vizibile fiind incapacitatea de a opri producerea de urina in timpul noptii, si implicit mersul la toaleta tot mai des.

  La 55 de ani – STOMACUL si AUZUL

  Intr-un stomac sanatos, bacteriile care ajuta la digestie si cele care ne creeaza probleme se mentin in echilibru. Dupa ce implinim 55 de ani, nivelul bacteriilor „bune” scade semnificativ, mai ales in intestinul gros, spune Tom MacDonald, profesor de imunologie in Londra.
  Acesta este motivul pentru care incepem sa suferim de o digestie proasta iar riscul de a ne trezi cu tot felul de complicatii digestive incepe sa creasca.
  Pe de alta parte,tot in jurul varstei de 55 de ani incepem sa auzim din ce in ce mai slab si asta cauza pierderii de celule senzoriale aflate in urechea interna, cele care receptioneaza vibratiile sonore si le transmit mai departe la creier.

  La 60 de ani – GUSTUL si MIROSUL

  Ne incepem viata cu aproximativ 10.000 de papile gustative imprastiate pe suprafata limbii, dar numarul acestora se injumatateste pe parcursul vietii.
  Cercetarile efectuate arata ca dupa ce ajungem la varsta de 60 de ani, gustul si mirosul incep sa slabeasca, partial ca rezultat al procesului normal de imbatranire, pierderea putand fi accelerata uneori din cauza altor boli, cum ar fi infectiile polipilor din cavitatile nazale sau ale sinusurilor. Bineinteles ca fumatul contribuie semnificativ la pierderea acestor doua simturi importante la varste mult mai scazute.

  La 65 – VEZICA URINARA si VOCEA

  Slabirea vezicii urinare incepe, in medie, la 65 de ani. Primele semne ca acest organ incepe sa imbatraneasca sunt contractiile bruste care apar chiar si atunci cand vezica nu este plina.
  Femeile sunt mai vulnerabile decat barbatii, din cauza ca, dupa menopauza, nivelul scazut de estrogen conduce la subtierea si slabirea uretrei. Capacitatea vezicii urinare a unui sexagenar este cam la jumatatea celei a unei persoane tinere.
  Si vocea noastra da semne de slabiciune in jurul acestei varste. Ea devine mai silentioasa si mai ragusita pe masura ce imbatranim. Tesuturile laringelui slabesc, afectand in acest fel tonalitatea, puterea si calitatea sunetelor pe care le emitem. De obicei, vocea femeilor devine mai aspra si mai joasa, in timp ce a barbatilor ajunge sa fie mai subtire si mai inalta decat cea cu care erau obisnuiti.

  La 70 de ani – FICATUL

  Este singurul organ care pare sa sfideze imbatranirea trupului, bineinteles in cazurile fericite in care l-am tratat „cu respect” pe parcursul vietii, adica fara sa abuzam de alcool sau alimente grase.
  „Celulele sale au o extraordinara capacitate de a se regenera”, explica David Lloyd, chirurg la „Leicester Royal Infirmary”. El spune ca un ficat din care se extrage o bucata pentru efectuarea unui transplant se reface complet in 3 luni, ajungand la dimensiunea initiala.
  Au existat cazuri in care ficatul unui donator de 70 de ani care a dus o viata sanatoasa, fara sa consume alcool, medicamente in exces si fara sa fi suferit infectii majore, a putut fi transplantat cu succes si fara riscuri unui pacient de numai 20 de ani.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s